Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی که انتظار می رفت راهپیمایی ۲۲ بهمن روز وحدت و انسجام و همبستگی ملی باشد، عده ای در این روز برغم تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم پرهیز از بی ادبی و هتاکی علیه رییس جمهوری شعار دادند. رفتاری که هم حاکی از بی اعتنایی این افراد به توصیه‌های رهبر انقلاب و الزامات وحدت و انسجام در جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال این رفتار نابخردانه با واکنش‌های جدی از سوی شخصیت‌های سیاسی مواجه شده است.

جهانگیری: قوه قضاییه با رفتار موهن عده‌ای معدود قاطعانه برخورد کند
معاون اول رئیس جمهوری در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، با اشاره به رفتارهای موهن عده‌ای موتور سوار و سردادن شعارهایی مخرب و غیراخلاقی علیه دکتر روحانی در آیین گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب گفت‌: با اقدام قاطع سوء استفاده مخالفان کشور و نظام مرتفع می‌گردد.

«اسحاق جهانگیری» خطاب به سید ابراهیم رییسی اظهار کرد: ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، همانطور که شاهد بودید روز چهارشنبه در مراسم کم‌نظیر و متفاوت بزرگداشت سراسری سالگرد پیروزی انقلاب عده ای موتورسوار، با سردادن شعارهای مخرب و غیراخلاقی نسبت به رییس محترم جمهوری سعی کردند با رفتارهای موهن خود، اصل بزرگداشت این مراسم ملی و ضرورت وحدت و اقتدار یکپارچگی نظام و ملت را در برابر دشمنان این ملک و ملت تحت‌الشعاع قرار دهند.

وی افزود: از آنجا که پیشگیری از اینگونه اعمال مجرمانه در سایه اجرای قانون میسر است و اینگونه رفتارهای مجرمانه در روز روشن نسبت به منتخب ملت ریشه در تعلیق تبعیض‌آمیز اجرای مجازات در موارد مشابهی داشته است، خواهشمند است با دستور اقدام و پیگیری قاطع موضوع، زمینه اشاعه مفاسد اجتماعی و سیاسی آن و سوء استفاده مخالفان ایران اسلامی و نظام مرتفع گردد.

توهین به رییس‌جمهوری اقدامی ضدملی و مجرمانه است
محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری در واکنش به این رفتار ضد ملی گفت: ایجاد انشقاق در صفوف بهم‌پیوسته‌ راهپیمایان، طرح شعارهای انحرافی و توهین به رئیس‌جمهوری منتخب ملت در مراسمی که نماد وحدت ملی و یکپارچگی ایرانیان در مواجهه با ناظران فراملی است، ‌اقدامی به غایت غیرمسئولانه، ضدملی، تفرقه‌افکن و البته مجرمانه است.

توهین به رییس جمهوری تضعیف جمهوریت است
لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری از ضابطان دادگستری خواست گزارش اهانت به رییس جمهوری را به مراجع صالح قضایی بدهند.

جنیدی در تشریح ابعاد حقوقی توهین به روحانی گفت: این رفتارها علاوه بر ابعاد حقوقی، ابعاد فرهنگی به ویژه فرهنگ سیاسی نیز دارند که به مراتب مهمتر است.
وی توهین به رییس جمهوری را تضعیف جمهوریت و مذموم خواند و در عین حال گفت: توهین به این نماد در روزی که به طور نمادین به عنوان روز حاکمیت اراده جمهور پاس داشته می‌شود علاوه بر این که به طور مضاعف نکوهیده و مذموم است هشدار آمیز و تامل برانگیز هم هست.

وی خاطرنشان کرد؛ در مورد ابعاد حقوقی، باید توجه داشت که رفتارهای مورد ارتکاب براساس مواد متعددی از قانون مجازات اسلامی از جمله مواد ۶۰۸ ، ۶۰۹ و ۶۱۸ جرم و در خور مجازاتند. مطابق این مواد و باتوجه به نوع رفتار شکل گرفته از سوی آن افراد ، جرم های توهین، تهدید و هیاهو و اخلال در نظم و آسایش و آرامش عمومی به وقوع پیوسته که شماری از آن ها نیازمند شکایت و شماری دیگر به موجب قوانین کیفری گذشت ناپذیر و دارای جنبه غالب عمومی است.

جنیدی افزود: آشکار است که، براساس ماده۱۱قانون آیین دادرسی کیفری تعقیب آن دسته از رفتارهای مجرمانه که جنبه عمومی دارند، برعهده دادستان گذاشته شده است. در هر دو فرض، ضابطان دادگستری نیز وظیفه دارند که در آغاز رسیدگی کیفری گزارش این وقایع را به مراجع صالح ارایه کنند.

آتش‌بازی با احساسات عمومی عواقب دردناکی‌دارد
حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس‌جمهوری در واکنش به توهین به روحانی در توییتر هشدار داد تجربه نشان داده‌است از راه‌اندازی جریانات خودجوش! و شعارهای سازمان‌یافته علیه دولت تا سوء استفاده دشمنان و شکل‌گیری اغتشاش علیه نظام راهی نیست.

وی افزود: در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و شرایط حساس سیاست خارجی، آتش‌بازی با احساسات عمومی عواقب دردناکی‌دارد.

این تسلسل هتاکی‌ها اتفاقی و خودسرانه به نظر نمی‌رسد
علیرضا معزی معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهوری هم اظهار کرد: این تسلسل هتاکی‌ها از تریبون‌ها و تلویزیون تا موتورسواران راهپیمایی ۲۲ بهمن، اتفاقی و خودسرانه به نظر نمی‌رسد. این تکرار هتاکی با وجود تذکرات روشن، علنی و چندباره مقام معظم رهبری، نشان از اراده‌ای عیان در جریانی مدعی! دارد که اینک «سرپیچی و سرکشی» را به عنوان یک «کنش» برگزیده است.
معزی اضافه کرد: نفوذ را باید اینجا جست؛ در ستیز آشکار با نماد اراده ملی و با نافرمانی از دستور «ولی»، آنهم در روز ملی انقلابی که شعارش جمهوری اسلامی بود. این سریال هتاکی‌ها به رییس‌جمهور، عناد با اصولی است که انقلاب ۵۷ را آفریده، عنادی که به تهی شدن نظام از جمهوریت و جوهره‌ دینی آن می‌انجامد

وی با بیان اینکه این تصویر زشت و شرم‌آور، سزاوار ۲۲ بهمن نبود، تحمل این جفا به جمهوری اسلامی، به ارزش‌های مردم سالاری اش و به درونمایه‌های اخلاقی‌اش در هر روزی جز ۲۲ بهمن، سهل‌تر از این بود. رخداد امروز هشدار بزرگی است که انتقام از صندوق، نه فقط انتقام از یک فرد یا جریان، که انتقام از آینده است.

توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهوری جریانی هستند که ریشه تاریخی دارند
اکبر ترکان مشاور پیشین رییس جمهوری ریشه این رفتار را مشکل شعار دهندگان با جمهوریت عنوان کرد و گفت: گروهی فکر می‌کنند هر آنچه بوی جمهور و جمهوریت و آرای مردم می‌دهد می‌توانند به آن توهین کنند، توهین می‌کنند. اکنون نیز در دولت آقای روحانی همین کارهایی را می‌کنند که مشاهده می‌کنید. اینها جمهوریت و هر آنچه را رای مردم است قبول ندارند.

وی با بیان اینکه توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهور در راهپیمایی ۲۲ بهمن جریانی هستند که ریشه تاریخی دارند و جدیدا به وجود نیامده‌اند، افزود: این جریان در دوره آقای احمدی‌نژاد به نام دیگری فعال بود. در دولت اصلاحات همین جریان با نام لباس شخصی‌ها به فعالیت می‌پرداخت. در دوره ریاست‌جمهوری مرحوم آیت‌ا… هاشمی رفسنجانی حضور داشتند که اسمشان را انصار حزب‌ا… گذاشته بودند و عملکردهایی دیگری داشتند.

به گفته ترکان اینها به نهاد انتصابی بدبین نیستند و انتقادی نمی‌کنند و برعکس به انتخابی‌ها بد و بیراه می‌گویند. اگر نگاه کنیم می‌بینیم که به همه روسای جمهور هجمه، تهدید و اهانت داشتند. این مساله هم ناشی از این نیست که آن رئیس‌جمهور چگونه می‌اندیشیده است. بلکه ناشی از این است که این گروه فکر می‌کند هر آنچه به جمهوریت مربوط می‌شود اشکال دارد.

وی یادآور شد: گروهی که فکر می‌کند هر آنچه بوی جمهور و جمهوریت و آرای مردم می‌دهد می‌تواند به آن توهین کند، توهین می‌کند. اکنون نیز در دولت آقای روحانی همین کارهایی را می‌کنند که مشاهده می‌کنید. اینها جمهوریت و هر آنچه را رای مردم است قبول ندارند.

شعار زشت مرگ بر رییس جمهوری، نشان پدیده چند دولتی است
عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی هم در واکنش به این رفتار هتاکانه نوشت: شعار زشت مرگ بر رییس جمهور روحانی نشان پدیده چند دولتی است و از کنار آن نباید به‌سادگی گذشت. چنانچه خلیفه‌کشی باب شود، این راه را پایانی نیست.

وی خواستار محکومیت این رفتار از سوی روحانیت و جریان‌های سیاسی و نمایندگان مجلس ‌به‌ویژه نمایندگان اصفهان شد و اظهار کرد: همه در برابر این اقدام که به نماد حاکمیت اراده‌ی ملی توهین می‌کند، باید بایستیم. این یک شعار ارتجاعی و بازگشت به استبداد است.

عطاالله مهاجرانی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص اظهار کرد: اگر آن روزی که طلبه ای پلاکارد دستش گرفت و نوشته بود: استخر فرح در انتظار است! و عملا پیام داد که هاشمی رفسنجانی به قتل رسیده است اگر برخورد می شد. در روز ٢٢ بهمن ماه که روز وحدت ملی و بزرگداشت سالروز انقلاب اسلامی است، موتور سواران که در کلانتری آشنا دارند، شعار مرگ بر روحانی سر نمی دادند

تعدادی از احزاب هم در بیانیه هایی این رفتار را تقبیح کردند.

حزب اعتدال و توسعه: سر دادن شعار علیه منتخب ملت تقابلی آشکار با خواست ملت است
حزب اعتدال و توسعه در بیانیه ای که امروز (پنجشنبه) منتشر شد، تاکید کرد: سر دادن شعار علیه منتخب ملت از سوی گروهی هر چند قلیل و آلوده کردن ساحت این یوم‌الله به حاشیه‌هایی ساختارشکنانه، آنهم تنها چند روز پس از توصیه اکید مقام معظم رهبری به پرهیز از توهین به مسئولان، نه تنها هیچ نسبتی با آزادی ندارد، بلکه تقابلی آشکار با خواست ملت است.
حزب اعتدال و توسعه یادآور شد: اقداماتی از این دست که متاسفانه مسبوق به سابقه و عمدتا با مدارای تاسف‌برانگیز دستگاه‌های ذیربط همراه بوده است را به شدت محکوم کرده و تاکید می‌کند آمران چنین اقداماتی، نه با این دولت یا شخص جناب آقای دکتر روحانی، بلکه با مبانی اصیل جمهوریت و اسلامیت نظام تعارض دارند.

حزب اتحاد ملت: توهین به رئیس جمهوری سازمان‌یافته بود
حزب اتحاد ملت هم در محکومیت توهین افراطیون به رئیس جمهوری این رفتار را سازمان‌یافته عنوان کرد و خواستار شناسایی و معرفی عاملان آن شد.

در بیانیه اتحاد ملت آمده است: حق اعتراض و شعار علیه مسئولان، امری رایج در کشورهای آزاد و جزئی از حقوق مدنی و شهروندی است و حزب اتحاد ملت همواره بر تمهید شرایطی برای ادای حق اعتراض عمومی مردم به روش‌های قانونی مختلف و لزوم تحمل و مدارای مسئولان تاکید کرده است. اما وقتی این حق به آنها که همواره برابرترند، انحصارا تعلق می‌گیرد و دیگر اقشار به دلیل اعتراض در ابعاد بسیار کوچکتر، مورد برخورد فوری و سخت قرار می‌گیرند، عدالت و حاکمیت قانون در جمهوری اسلامی است که به چالش کشیده می‌شود.

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با محکوم کردن این اقدام جمعی از نیروهای تندرو، از مسئولان خواست درباره ریشه‌های احتمالی و سازمان‌دهنده آن و نهاد ذیربط تحقیق کرده و نتیجه را صریحا به اطلاع عموم برساند. چه، آن طور که از برخی شواهد برمی‌آید، اگر این اقدام از سوی بخشی از نیروهای نظامی و ممنوع از ورود به رقابت‌های سیاسی صورت گرفته باشد، ابعادی فراتر از تندروی شهروندان عادی می‌یابد و انتظار است که با برخورد سخت و قانونی قوه قضائیه مواجه شود. ماجرای اخیر، آزمونی است که عیار بی طرفی و قانون‌مداری این قوه و سایر نهادهای مرتبط را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار داده است.

این رفتار هتاکانه البته واکنش طیف هایی از جریانات اصولگرا را در پی داشته است.

عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس در اظهار نظری قابل تامل گفت: آنطور که پیداست در یک بخشی خارج از مسیر اصلی راهپیمایی این اتفاق رخ داده اما اینکه آیا برنامه‌ ریزی قبلی بوده یا نه؟من از کیفیت آن اطلاعی ندارم و فقط تصاویری را مشاهده کردم.

وی ظهار کرد: این رخداد مربوط به یک جریان کلی راهپیمایی نیست و در حال حاضر همه باید به فکر وحدت و پیشبرد امور کشور باشیم و شاید این موضوع در قالب شوخی بوده است.

جلیل محبی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر اینکه توهین به رئیس‌جمهور قانونی کشور هم حرام و هم جرم است، گفت: کسانی که از این کار حمایت کرده و می‌کنند نیز در جرم آنها شریکند.

هرچند بی ادبی و هتاکی به رییس جمهوری با واکنشهایی مواجه شده است با این حال به نظر می رسد هر کدام از جریانهای سیاسی، دستگاهها و نهادهای مربوط در معرض آزمونی مهم قرار گرفته اند واقعیت این است که این نخستین بار نیست که عده ای علیه یک مقام دولتی شعارهای هتاکانه سر می دهند. شاید اگر در گذشته با این قبیل رفتارها برخورد می‌شد کار به این مرحله نمی رسید اکنون هم اگر بنا باشد دستگاههای مسوول با بی تفاوتی از کنار این ماجرا عبور کنند بعید نیست بازه هتاکی و بددهنی به سایرین هم کشیده شود.

نکته مهم این است که از توصیه های رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز از بد دهانی و بی ادبی در جمع مداحان زمان زیادی نگذشته است هر چند همان روزها هم گفته شد که مخاطب رهبر انقلاب فقط مداحان نیستند و همه باید خود را مخاطب بیانات رهبر انقلاب بدانند ولی به نظر می رسد گوش‌هایی که باید این توصیه ها را بشنود خود را به ندیدن و نشنیدن می زند و داعیه ولایتمداری هم دارد. همه باید خود را مخاطب کلام رهبر انقلاب بدانند و به طریق اولی کسانی که ادعای ولایتمداری و پیروی از رهبر انقلاب را فریاد می زنند در عمل هم پایبندی خود را به توصیه های ایشان نشان دهند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: 22 بهمن شعار علیه روحانی جهانگیری انتخابات ریاست جمهوری سالگرد پیروزی انقلاب رییس جمهوری رئیس جمهوری رییس جمهور رئیس جمهور حزب اتحاد ملت رهبر انقلاب منتخب ملت هتاکی ها توصیه ها ۲۲ بهمن عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۲۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای سود‌دهی پالایشگاه آبادان؛ قبل از انتشار تراز‌نامۀ 1402!

   عصر ایران؛ سروش بامداد-  مهم‌ترین نقد بر شبه گفت‌و‌گوی تلویزیونی دو مجری صدا و سیما با رییس جمهوری نه سخنان سید ابراهیم رییسی که شکل این برنامه است که دو کارمند سازمان بودجه بگیر صدا و سیما را مقابل رییس دولت می‌نشانند در حالی‌که به اعتبار جایگاه رسمی مصاحبه شونده رییسِ رییسِ آنهاست و از این رو یا پرسش‌های واقعی و مطرح در جامعه و رسانه‌ها را در میان نمی‌گذارند یا اگر هم طرح ‌کنند و قانع نشوند ادامه نمی‌دهند و به‌به و چه‌چه می‌کنند. (در صدا وسیما تأیید مقام بالاتر و تحسین او بیش از رضایت مخاطب در ارتقای شغلی نقش ایفا می‌کند!)

  این آقا و خانم هم مجری یا گوینده خبر‌ند یعنی اگر متنی را مقابل آنها بگذارند همان را می‌خوانند در حالی که روزنامه‌نگار مستقل خارج از صدا و سیما چنین نیست و از این روست که عنوان «شبه گفت‌و‌گو» برای برنامه‌هایی از این دست بیشتر برازنده است تا گفت‌و‌گو یا از آن طرف گفت‌و‌گو با مردم. چون این دو نفر نمایندۀ همکاران‌شان هم نبودند و نیستند چه رسد به نمایندۀ مردم. (نمایندۀ مردم کسی است که ازصافی شورای نگهبان و بعد از حذف پیشاپیش رقبا بگذرد و مثلا از شهر 12 میلیونی با 200 هزار رأی راهی مجلس شود!)

   یکی از پرسش‌هایی که می‌توانست طرح شود و نشد این بود که آقای رییس جمهور! وزیر نفت شما (‌جواد اوجی) در جلسۀ هیأت دولت ادعا کرده پالایشگاه آبادان به سود‌دهی رسیده است. این در حالی است که مجمع شرکت پالایش نفت آبادان در سال 1403 و دربارۀ گزارش سود و زیان سال 1402 هنوز برگزار نشده و مطابق روزنامۀ رسمی در سال 1401 هم 8 هزار و 469 میلیارد تومان ضرر نشان داده بود و سوددهی مربوط به سال 1399 و در سال آخر دولت قبل بوده است و اگر هم سودی حاصل شده باشد نتیجه راه‌اندازی فاز جدیدی است که سرمایه‌گذاری آن سال‌ها قبل صورت پذیرفته است. (تولید بنزین) 


   آیا از وزیرتان خواهید خواست در این باره توضیح دهد یا صِرف اعلام ایشان را پذیرفته‌اید؟ طبیعی است که آقای رییسی در این فقرۀ خاص حضور ذهن نداشته باشد و مانند آمار کارخانه‌های احیا شده هم نیست که هر بار هزار واحد اضافه کند و از 2000 واحد در سال اول ریاست جمهوری به 9000 در سال سوم برسد.

    این پرسش اما ذهن مخاطب و کارشناسان را هم درگیر می‌کند منتها باید از زیان دو خبرنگار واقعی طرح شود که اطلاعات مربوطه را گرد آوری کرده‌اند نه این دو نفر که کارمند صدا و سیما هستند و حقوق‌شان را می‌گیرند و از  طرح سؤالاتی از این دست برحذر داشته شده‌اند و هر چه استاد ازل گفت بگو را می‌گویند. 

   در نظر بگیرید به جای دو مجری – کارمند دو یا سه خبرنگار واقعی و مستقل مقابل رییس جمهوری می‌نشستند یا بنشینند. 

  طبیعی است که آنان هم ادب مصاحبه با عالی‌ترین مقام رسمی پس از رهبری ( تعریف قانون اساسی از رییس جمهوری) را رعایت می‌کنند و اگرچه ژست مصاحبه با خبرنگار خارجی را برای مصاحبه شونده ندارد اما برای مخاطب جذاب‌تر است. 

   اگر هم نگران تبدیل مصاحبه با مباحثه هستند مجری می‌تواند کنترل کند و دو روزنامه نگار مستقل هم یکی از هواداران باشد و دیگری از منتقدین. به هر حال خبرنگار باشند نه گوینده و مجری و کارمند تلویزیون.

  در نظر بگیریم همین یک سؤال آیا رییس جمهوری را به تأمل دربارۀ ادعای سود 12 هزار میلیارد تومانی پالایشگاه آبادان - در حالی که هنوز ترازنامه‌ای منتشر نشده و سال قبل هم ضرر نشان داده و آخرین سود هم مربوط به سال 99 است – وانمی‌داشت یا موجی درنمی‌انداخت تا رسانه‌ها بررسی کنند ببینند این 12 هزار میلیارد تومان سود ادعایی بخشی از سناریوی سریال دستاورد سازی است یا واقعیت عینی و بیرونی هم داشته است؟ (البته زیان دهی الزاما به خاطر مدیریت نیست به سبب تحمیل هزینه به پالایشگاه و فروش محصول زیر قیمت های جهانی و دلایل دیگر است و این که پالایشگاه آبادان فقط پالایشگاه نیست و کل هزینه های آبادان بر آن بار شده)

   در همین زمینه اگر خبرنگار قدری زبل‌تر بود می‌پرسید آیا ادعای وزیر نفت به شایعۀ تغییر او ربطی ندارد و در دل تأیید یا تکذیب رییس جمهور هم یک خبر دیگر نهفته بود چون این شایعه هم درگرفته که ادعای جواد اوجی وزیر نفت برای خنثی کردن احتمال تغییر او بوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ادعای سود‌دهی پالایشگاه آبادان؛ قبل از انتشار تراز‌نامۀ 1402!
  • رییس جمهور وارد قم شد/ آغاز دور دوم سفر استانی به خاستگاه انقلاب
  • شعار توهین آمیز هواداران رئال مادرید علیه لیونل مسی؛ جنگ روانی در آستانه نبرد بزرگ
  • واكنش رييس فدراسيون به قهر شهربانو منصوريان
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • کتاب رضای انقلاب به بازار نشر راه یافت
  • دیدار رییس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب
  • رئیس صداوسیما در پشت صحنه برنامه برمودا |‌ تصاویر
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • ببینید | خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی